Economics of Agricultural Biotechnology

Keywords

Genetically Modified Crops, Health, Nutrition, Value-Added Traits, DALYs, Micronutrients, Edible Vaccines, Food Quality

Countries

The Philippines, Bangladesh

Summary

Understanding the relevance of agricultural Biotechnologies in food, nutrition and health in developing countries.

Methodology

  • Agricultural Economics
  • Nutrition and Health Economics
  • Microeconomics and Finance
  • Development Economics
Main Cooperation Partners

  • International Rice Research Institute (IRRI)
  • HarvestPlus
  • International Food Policy Research Institute (IFPRI),
  • Syngenta Foundation
  • University of Freiburg
Main Funding Partners

Syngenta Foundation

Publications

Journal Articles:

  • Roukayatou Zimmermann and Matin Qaim (2004). Potential Health Benefits of Golden Rice: A Philippine Case Study. Food Policy No.29, pp. 147-168.
  • Roukayatou Zimmermann, Alexander Stein, und Matin Qaim (2004). Agrartechnologie zur Bekämpfung von Mikronährstoffmangel? Ein gesundheits-ökonomischer Bewertungsansatz. Agrarwirtschaft Jahrgang 53, Heft 2.
  • Roukayatou Zimmermann and Matin Qaim (2002). Projecting the Benefits of Golden Rice in the Philippines. ZEF Discussion Papers on Development Policies No. 51, Center for Development Research, Bonn.

Book:

  • Roukayatou Zimmermann (2004). Biotechnology and Value-added Traits in Food Crops: Relevance for Developing Countries and Economic Analysis. Peter Lang Verlag, Frankfurt.
Duration of the Project

02/03 - 01/07

Contact

Roukayatou Zimmermann

Dr. Roukayatou Zimmermann

Phone.:
+49-228-73-

Diese Webseite verwendet Cookies

Diese Website verwendet Cookies – nähere Informationen dazu und zu Ihren Rechten als Benutzer finden Sie in unserer Datenschutzerklärung am Ende der Seite. Klicken Sie auf „Ich stimme zu“, um Cookies zu akzeptieren und direkt unsere Website besuchen zu können.
Read more